Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints
  • Sportligeti teniszpályák
  • Arena Savaria
  • Vendégszobák

Nyári napközis sport és tehetségkutató tábor

"A sport gyakorlása emberi jog. Minden egyes embernek meg kell adni a lehetőséget, hogy igényei szerint gyakorolhassa a sportot."

Olimpiai karta, 8. alapelv

A város sportvezetése elhatározta, hogy újra életre hívja a nyári városi sporttábort.

 2014-04-01-szsportkozpont tabor2014 510x250px

plakát letöltése

Hiszünk a testmozgás jelentőségében, hiszen nem csak az egészséges életmód alapja, hanem a szellemi, és érzelmi, társas kapcsolatok legjobb színtere a sportpálya!

A tábor során többféle sportágban is kipróbálhatják magukat a gyerekek a Szombathelyen népszerű és eredményes sportágakban. A program küldetése, hogy minél több gyermeket juttassunk ahhoz az élményhez, amit a sport, a mozgás öröme ad! A tábor egyik célja bevonni azokat a gyerekeket az aktív mozgásba, akik még nem sportolnak rendszeresen egyesületben, így ez által egyben felkutatni a tehetségeket is.

További cél, hogy a már aktívan sportoló gyerekeket a megfelelő sportág felé orientáljuk. Az idejekorán felismert megfelelő sportágválasztás segíti az eredményességet, és pozitívan bontakoztatja ki a fiatalok személyiségét.

Azoknak a gyerekeknek is itt a helyük, akik csak hobbiszinten űzik kedvenc sportjukat, hiszen a játék öröme rájuk is vár, és ha a későbbiekben komolyabb terveik is lennének, akkor a szakemberek segítenek a klubválasztásban is!

Célként fogalmaztuk meg, hogy ne egymással versenyezzenek a gyerekek, pedagógiailag fókuszban tartjuk, hogy a gyermek önmagát győzze le, ismerje meg képességeit, határait. Fontos szempont a fair- play szabályainak megismertetése, játék és versenyszabályok betartása, ellenfél tisztelete, veszíteni tudás elfogadtatása.

2014. július első két hetében, napközis rendszerben két turnusban bonyolítjuk le a táborokat. A sporttábor Szombathely Megyei Jogú Városa gyermekenként 16 000 Forinttal támogatja!

A sportági foglalkozásokat, melyek napi 2 órásak lesznek a Sportiskola tapasztalt edzői, szakemberei tartják. A délelőtt és a délután folyamán is lesz egy-egy sportági foglalkozás, melynek során a gyerekek belekóstolhatnak, megismerkedhetnek a sportág alapjaival. Ezeken a foglalkozásokon a szakemberek munkáját főiskolás gyakornokok segítik, asszisztálnak, bemelegítést, részedzést vezetnek.

A Sportközpont városligeti sportpályái, Sugár úti kis csarnoka megfelelő színvonalat biztosítanak a tábornak.

Közreműködők köre:

  Szervező: Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.

  Szombathely MJV

  Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ hallgatói

  Szakági utánpótlásedzők

Program körülmények:

  A második osztályt elvégzett tanulók, de a nyolcadikat még el nem kezdett diákok jelentkezését várjuk Szombathely és közvetlen környezetének vonzáskörzetéből!(9-13 éves)

  Létszám: Turnusonként 25 fő

Időpont:

  1. turnus mini: 2014. június 30-04. (hétfő-péntek)

  2.urnus midi: 2014. július 07-11. (hétfő-péntek)

Időtartam: 5 nap/tábor

  Helyszín: Városligeti létesítmények, Markusovszky u. 6. (4 nap+1 Outdoor kalandparki nap)

  Jellege: napközis rendszerben, naponta 7.30-16.00

  Díja: 8000,-Ft/fő/turnus

Napi időrend:

  Reggeli gyülekező: 7.30-8.00

  Távozás: 16.00-16.30

Sportfoglalkozások:

  délelőtt 9.30-11.30

  délután 13.30-15.30

Étkezés időpontjai:

  Tízórai: 8.30-9.00

  Ebéd: 12.00-12.30

  Uzsonna: 15.30-16.00

Napi két sportági foglalkozás kerül lebonyolításra délelőtt-délután 2-2 órában. A rekreációs és szabadidős tevékenységek pedagógiai felügyelet mellett zajlanak a nap során. A heti programban megjelenő fő sportágak, mellyel a gyerekek megismerkedhetnek.

Sportági foglalkozások:

Csapatsportok:

  - Röplabda

  - Kosárlabda

Egyéni sportok:

  - Asztalitenisz

  - Atlétika

  - Küzdősport

  - Vívás

  - Teke

Rekreációs kiegészítő tevékenységek:

  - Team building (ismerkedés, jégtörő játékok, élménypedagógiai módszerrel vezetett csapatépítő foglalkozás hangsúlyosan az első napon)

  - Labdarúgás (szabadidős kiegészítő tevékenységként)

  - Rekreációs sportok: frizbi, petanque, zsonglörködés...

  - Tollaslabda (szabad játék, hivatalos pályán játék…)

  - Kalandparki Outdoor élményprogram (Sárvári erdei kötélpálya látogatás, egész napos program, szerda v pénteki napon az időjárástól függően!)

  - Asztalitenisz

  - Filmvetítés (Korosztálynak megfelelő motivációs sport témájú film közös megtekintése.)

  - Népszerű sportolók élménybeszámolója (meghívott szombathelyi sportoló)

Jelentkezési folyamat:

Jelentkezni a honlapon keresztül a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy munkanapokon személyesen a Sportközpontban lehet. (Szombathely, Markusovszky u. 8- a kórház főbejáratával szemben.)

Jelentkezéseket csak a kitöltött jelentkezési lapokon keresztül tudjuk, regisztráljuk, a gyermek helye a táborban a tábori díj teljes összegének befizetésével válik véglegesen érvényessé!

Érdeklődni lehet a 06-20/40 400 72-as telefonszámon.

Jelentkezési lap letöltése letolt kicsi

A tábor díja: 8000,- Ft/fő, melyet a

Raiffeisen Bank Zrt.-nél vezetett 12094507-01212304-00100000 számú bankszámlaszámra vagy személyesen a Sportközpont pénztárába (Szombathely, Markusovszky út.8, hétköznap 8.00-15.00 között) kérünk befizetni legkésőbb 2014. június15-ig!

A közleményben feltétlenül tüntessék fel a gyermek nevét és a tábor időpontját!

A tábori helyeket díj befizetési sorrendben töltjük fel, betelt létszám esetén várólistát alakítunk ki, melyből lemondás esetén tudjuk fogadni gyermekeket.

Lemondási feltételek: 100%-os tábori díj visszafizetését csak a tábor megkezdése előtt 5 nappal bejelentett lemondás esetén tudjuk teljesíteni!

A részvételhez 30 napnál nem régebbi háziorvosi igazolás szükséges, melyet a szülői nyilatkozat dokumentumon kérünk igazolni!

Szülői nyilatkozat letöltése letolt kicsi

Szükséges és nélkülözhetetlen ruházat, melyet kérjük, gyermeke minden nap hozza magával egy hátizsákban.

Sportcipő, papucs vagy szandál, sportfelszerelés (váltó zokni, póló, rövidnadrág), kulacs, törölköző, tisztálkodó szer, pulóver vagy melegítő v. polár felső, taj kártya, zsebpénz- napi maximum 500 Ft,-

Baleset, sérülés vagy magatartási problémák esetén a jelentkezési lapon megadott telefonszámot értesítjük, ezért kérjük a szülőket, hogy ennek megadásában körültekintően járjanak el, és ügyeljenek arra, hogy gyermekük táborozása alatt mindvégig elérhetőek legyenek!

Az eseményekről, programokról fényképes dokumentáció készül, melynek marketing célú felhasználásához kérjük jóváhagyásukat. Amennyiben ehhez nem járulnak hozzá, úgy azt jelezzék a jelentkezési lapon az- Egyéb általam fontosnak tartott közlendők rovatban.

Elérhetőségeink:

(sportcsarnok)

Elérhetőségeink:

(sportorvosi_rendelő) 

Elérhetőségeink:

(vendégszobák) 

Üzemeltető

sportkozp logo color 185x185
 
http://szombathelyisport.hu

9700 Szombathely, Sugár u. 18.

9700 Szombathely, Sugár u. 18.

9700 Szombathely, Sugár u. 18.

Tel.: +36 94 799 410

Tel.: +36 94 513 744

Tel.: +36 94 513 800

Fax: +36 94 ... ...

Fax:

 Fax:

E-mail: 

E-mail: 

facebook   youtube   picasa    

 Copyright © 2014 ARENA SAVARIA. Minden jog fenntartva.